Om mindre än en månad: Julafton! Jag är ungefär lika barnsligt lagd när det kommer till advent och julafton som jag är när det handlar om min födelsedagJag dör lite av lycka av att vakna och få tända ljus och lyssna på vintermusik. Vintermusik är musik som inte är Hej Tomtegubbar utan lite mer den här listan. Och ja, jag har fortfarande svårt att somna den tjugotredje december. Men det är okej. Jag är sådan. Seriös i rätt många sammanhang, det gäller att ta även jul och födelsedag på allvar. Jag har dock oändligt svårt för både nyår och midsommar. Kan säkert analysera varför men varför skulle jag göra det? Eller, jag orkar inte.
 
Annars orkar jag för tillfället trevligt mycket saker. Ett exempel är att titta på Mad Men (brukar ha fett svårt att orka sätta mig in i maratonsaker; en hel film känns ofta oöverkomlig, serier tar aldrig slut, att vänta på bussar och tåg.. projekt!), att klockan sju en torsdagmorgon (läs: idag) möblera om i vardagsrummet och sätta upp tavlor lite här och var och ha lyckats med konststycket att typ inte ställa in någonting som jag lovat att göra den här veckan. Har dock en utmaning kvar: personalfest på mikrobiologen imorgon. Något av ett eldprov skulle jag säga.
 
Anar att energin kommer av all mat jag trycker i mig. Av förklarliga skäl är det mycket lättare att pressa ner och småäta kvällarna och mornarna i ända när jag är för mig själv. Väntar bara på att min triathlondiets tårtkörsbär ska göra comeback: ostskivor med smör på. Hittills är det bara ostskivor med sylt. Lallalalala.
 
Hur som helst, dagarna i rubriken. Om mindre än 30 dagar alltså julafton. Om en dryg vecka, åtta dagar idag, tar jag tåget söderut. Om en dryg vecka åker jag till Lund och den bästa människan i världen (hint: älskvärd frankofil doktorand med förkärlek för Björk). Om bara några timmar händer det massor! För det första ska jag och min älskadebästalillaunderbaravackra syster till mormor på sjukhuset, efter det och lite mer jobb ska jag hem till min ommöblerade lägenhet och stolt visa upp den och skrytsamt duka upp mina hembakade lussekatter för då kommer en annan fabulös flicka på besök. Hon får te också. 
 
Ja. Det kanske var det! Jag njuter i alla fall av att ha slutit fred med någon vilket förhoppningsvis kommer göra min ännu mer framgångsrik, att mitt masterprojekt känns rätt perfekt, att det snart är jul, att jag precis avnjutit några bitar mumsigt kött och en flaska cocacola, att den hintade personen ovans sim-kort levererades igår vilket gör att han kommer bli kontaktbar så fort posten transporterat det Uppsala-Lund, att jag snart inte behöver telefon för att kontakta densamma, att jag har ett fett gott kaffe att avnjuta varje morgon (mörkrostade 28+ från Tehörnan), att Carina Berg levererar citat som "Och världen är så stor, så jag tror att man måste skapa sig en egen liten värld" och säkert av andra saker. Ni behöver med andra ord inte vara oroliga, ingen nöd gås och ingen gås bajsar på mitt inte alltför nytvättade hår. Jag har ju också färgat håret så att det ser ut som mitt eget. En färg jag inte haft på säkert två år. Gör att jag känner mig som mig själv, vilket är en överraskande trevlig känsla!
 
Avslutar med en glad smiley och en bild på en puss =)