"Jag vet att jag läser för mycket bloggar och lyssnar på för många podcasts. Jag vet att jag ofta väljer webtv-program som kanske inte alltid göder min allmänbildning allra mest. Men jag vet också att det är när jag hoppar över sånna saker och "gör något av min tid" hela tiden som det kommer helvetiska bakslag. Då måste jag ligga ner en dag och ta igen allt bloggläsande, alla podcaster, allt på tv3play, kanal5play och allt oseriöst på svtplay (typ som mitt skämsprogram Go' Kväll Lördag). Under dessa dagar läser jag även bloggar som jag aaaldddriiiiig läser annars och ägnar mig åt om möjligt ännu mindre allmänbildnande aktiviteter. Det här var egentligen bara en liten parentes och något som jag tänkte på när jag var ute och sprang längs Isère i morgonskuggan.*  Ibland lyssnar jag på Studio Ett eller Konflikt under sånna rundor, men ibland vill jag bara lyssna på den här typen av musik. Om det är ett slöseri med tid eller inte har jag olika åsikter om från gång till gång.
 
Hur som helst så tänkte jag berätta om en liten, föga överaskande drawback med Frankrike;..." 
 
 
*Det här inlägget påbörjades alltså redan då, men färdigställdes aldrig och publicerades alltså inte.
 

Av rubriken på utkastet att döma anar jag att drawbacken jag skulle skriva om var att folk ropade hejvilt på gatorna. Anar också att jag tänkt berätta om tjuvnyp på löprundan och hur roligt jag tycker att det var (med betoning på jag, ingen annan verkar tycka likadant) att ordet mademoiselle förekom i så många annars rätt osmakliga tillrop. Nu kanske det inte är helt hundraprocentigt språkvetenskapligt att översätta det med fröken, men jag kan inte låta bli. Det blir ju väldigt komiskt att stup i kvarten höra "FRÖKEN FRÖKEN! Vill du knulla?", det måste ni ju erkänna?!
 
Jaja. Hej måndag osv! Har faktiskt varit rätt produktiv idag, för er som är intresserade av sånt. Jag ger svar på oställda frågor. Jag ni beställer och jag ställer till med en mening eller två i return. Okej. Det är mörkt ute. Ska sova. Och jag ska snart börja leka med (mörker-) inställningarna på min kamera! Så blir det roligare för både mig och er. Mest mig. Mest mig, för jag har fått finaste födelsedagspresenten av han den där finaste som ligger skavfötters med mig i detta nu och kollar på New Girl.
 
Ska förresten få utnyttja min extrema generositet i helgen! Kan ha råkat ge min syster en hotellnatt på Hilton Slussen i födelsedagspresent - och inte kan jag låta flickan åka själv! Visserligen att det var 18 hon fyllde, men att sova ensam (inser att så kanske inte skulle vara fallet, men slår blixtsnabbt bort varenda en av bilderna som dessa tankar framkallar. eller skulle framkalla. för så blixtsnabb som jag är i bortslåendet hinner inte ens tanken fram innan den är borta. än mindre bilderna. HA! SMACK! SÅ hårt slår jag! jojo.) i en queensizesäng kan ju inte klassas som okej. Så ja. Jag är det självutnämnda botet mot denna ensamhet. 
 
Du är så snäll. Du är så smart. Du är så generös. Du är så sneaky och egoistisk. Henrietta.